DOOR Rajhen Ramoutar

zo 02 juli 2023

Dit is een van de skills die iedereen eigenlijk op school al moet hebben geleerd, maar helaas. Gelukkig is het nooit te laat om te leren, en helpen wij je graag een handje op weg. De meest waardevolle skill die je nooit hebt geleerd is namelijk… Storytelling!

Wat is Storytelling?

Copywriting kennen we allemaal wel, maar wat is dan precies Storytelling? Eigenlijk is het niks anders dan het daadwerkelijk vertellen van verhalen. Al sinds de oertijd is dit onze manier om boodschappen duidelijk over te brengen, de aandacht van mensen vast te pakken en mensen ook te overtuigen. We houden simpelweg van verhalen. Maar we houden niet van slechte verhalen. Dan raken we namelijk het spoor bijster, afgeleid of verliest het de geloofwaardigheid.

Het geheim van grote merken

Misschien is dit wel het best bewaarde geheim van alle grote merken. Zij gebruiken hier namelijk al jarenlang gebruik van. Grote bedrijven zoals Nike, Amazon, Apple en Google implementeren dit volledig in hun eigen marketing en zo weten ze nog meer mensen te beïnvloeden om bij hun producten en services af te nemen.

Het 7-Staps Framework

Gelukkig is er een heel makkelijk Framework dat jij kunt gebruiken om net zoals deze grote merken meer klanten naar je toe te trekken. Zo houd je de aandacht van potentiële klanten compleet vast. Van begin tot het eind.

– Een [HELD]
– Heeft een [PROBLEEM]
– En ontmoet een [GIDS]
– Die geeft hem een [PLAN]
– Wat de held oproept tot [ACTIE]
– En helpt hem [MISLUKKING] te vermijden
– En bezorgt hem uiteindelijk [SUCCES]

Goede films, boeken en bedrijven hanteren allemaal dit framework om verhalen te vertellen en de aandacht van hun publiek zo goed mogelijk vast te houden.

Probeer dit framework eens te gebruiken voor je website, advertentie en marketingteksten! Mocht je er niet helemaal uitkomen?  Bij District Social maken wij eerst een compleet Storybook van jouw bedrijf en jouw klant om dit vervolgens in alle marketinguitingen te verwerken. Het is onderdeel van onze service, dus mocht je interesse hebben? Plan dan een online koffie in!

Hulp nodig met je advertenties?

Get in touch!